1-op-1 Workshop Wat is Jouw Waarom – voor Groeiers

hoe ga ik groeien

Je bent al een tijdje bezig en het gaat goed met je bedrijf. Omzet groeit, steeds meer klanten, je denkt aan uitbreiden van je bedrijf. Misschien met personeel (ja, je kan als eenmanszaak (zzp’er) ook personeel in dienst nemen) , andere distributie, samenwerking?

 

 

 

 

groeien is nodig maar hoeMaar ja, het kan ook zijn dat het maar niet echt lukt om te groeien. Je hebt wel omzet, je redt het nét, maar het houdt niet over. Elke maand is het kielekiele. De enige manier om uit die situatie te komen is meer klanten krijgen.

Óf slimmer werken en zo met minder kosten dezelfde omzet halen, waardoor je winst stijgt.

 

Kan ik je helpen met groeien?

Dat is simpel met uitsluitend tijdsinvestering van jou vast te stellen. boek bij mij een Uurtje Geen Factuurtje. Daarin stellen we samen vast óf en zo ja waarmee ik je kan helpen. Ik houd deze sessies online via Zoom. Een uur sparren over je uitdagingen. Daarna vertel ik je óf en zo ja wat ik voor je kan betekenen in je groei als ondernemer. En jij kan bepalen of je denkt dat ik je kan helpen. Geen verdere verplichtingen.

Maak een afspraak voor een Uurtje Geen Factuurtje

En als ik het niet kan, heb ik vast wel iemand in  mijn netwerk die je verder kan helpen.

Terug naar de basis om te groeien

Het klinkt wat tegenstrijdig misschien als je juist een sprong voorwaarts wil maken. Maar als je niet goed weet waar je staat met je bedrijf, met jou als ondernemer, dan is het echt een sprong in het diepe om iets te gaan doen waarvan je denkt dat het je groei als ondernemer en met je bedrijf gaat bieden.

 

 

 

Stap 1: Stel jezelf eens de vraag: Waarom kopen klanten bij mij?

“Pfffff jeetje, nou, omdat ik dat bied wat mijn klanten willen”. Ik hoor het je zeggen… Helemaal waar, maar voor structurele groei is het nodig om dat eens wat dieper te onderzoeken. En daarna te bepalen welke rol jij als mens en ondernemer daarin in hebt. Want mensen kopen van mensen. Wat drijft jou nou waardoor klanten bij jou kopen en andersom?

Misschien ben je dat een beetje kwijt: je innerlijke motivatie om de juiste keuzes en stappen te zetten om te groeien en meer rust en ruimte te krijgen in je hoofd. En die inspiratie fluistert vaak meer dan hij in je gezicht schreeuwt.  Klinkt allemaal misschien een beetje zweverig, maar dat is het zeker niet. Ik vond deze korte video van Steven Spielberg ‘Listen to the Whisper’ over hoe je er achter komt wat je werkelijk wilt:

De uitkomst van een 1-op-1 workshop met mij (€ 250 incl. BTW, één dagdeel) waarin je dat vaststelt, beschrijft en tot je neemt, vormt een rotsvaste en concrete basis onder je groei. Klik op de onderstaande button en bestel deze workshop.

1-op-1 Workshop Wat is jouw Waarom
€ 250

 

 

 

 

 

 

 

Als je de 1-op-1 Workshop ‘Wat is jouw Waarom’ besteld hebt, neem dan via één van de mogelijkheden via de buttons rechtsonder deze pagina dan even voor een afspraak om deze workshop in te plannen.

Stap 2: Je onderscheidend vermogen

eruit springen onderscheidenJe hebt vrijwel zeker concurrenten. Weet je waarom klanten voor jou kiezen in plaats van je concurrenten? Buit je die voldoende uit? Zijn er misschien ongebruikte ‘wapens’ die je kan inzetten om te groeien?

Of is het nou juist dát wat je denkt dat ontbreekt? Dan is groeien moeizaam. Er zijn vast aspecten in jou, in je aanbod waarmee je je onderscheidt. Alleen weet je die niet nog uit te buiten.

Richt je je wel voldoende op bepaalde doelgroepen of pak je alles wat langs komt?

 

Stap 3: Wat ga je dan aanbieden en aan wie?

Voor deze laatste stap om de basis voor je groei te leggen, even iets uit de oude doos, dat echter nog steeds heel helder de vier basiskeuzes voor groei weergeeft die je hebt:

Ansof groeistrategie

 

 

 

 

Waar je keuze om te groeien zit, is antwoord op de vraag of, nu je weet waarom je onderneemt, waarin daardoor jouw onderscheidend vermogen zit. En of alles wat je nu aanbiedt, daar bij past.

Dat inventariseren we, leggen dan jouw keuze uit de matrix hiervoor erop en bepalen samen wat je anders/meer gaat aanbieden om écht te gaan groeien.

Stap 2 en 3  samen doen?

Strippenkaart coaching is hiervoor een hele goede manier om zelf te bepalen waarmee wanneer je geholpen wilt worden. Je bepaalt vooraf hoeveel uur ondersteuning je nodig denkt te hebben en besteedt die op het moment dat je dat nodig hebt an die onderwerpen die voor jou belangrijk zijn.

Welke Strippenkaart past bij jou
Vanaf € 180 voor 6 uur coaching

 

 

Ik heb alleen maar een paar vragen

Dat kan natuurlijk ook. Je hebt al voor jezelf duidelijk waarom klanten bij je kopen, je onderscheidend vermogen gebruik je optimaal en je aanbod is daarop gebaseerd. Maar je weet nog niet alles wat je wilt weten.

Boek daarvoor één (of meer) coachingssessie(s) van 90 minuten. Hiervoor investeer je € 65 incl. BTW. Maak na de aanschaf meteen even een afspraak.

€ 65