Profiteer van mijn netwerk

als zzp-er heb je al zoveel petten opAls zzp’er heb je al zoveel petten op.

Ja, je moet overal wel wát vanaf weten om succesvol te ondernemen. Veelgehoorde kreet’: ‘Dat doet mijn boekhouder wel’ is wel waar, maar je moet zelf goed weten wat er financieel in je bedrijf speelt om op tijd in te kunnen grijpen als dat nodig is.

Daarnaast moet je vooral weten waar je niet goed in bent maar wat je wél nodig hebt om goed en succesvol te ondernemen. En daar zoek je specialisten voor (zoals een goede ondernemerscoach).

Hierna staat een aantal ondernemers waarnaar ik je graag zonder enig voorbehoud doorverwijs. Omdat ik weet dat zij kwaliteit leveren en jou als ondernemer voorop zetten als klant.

Ik beveel de volgende mensen (en alle anderen ook uiteraard) aan op de volgende vakgebieden:

Boekhouding

Social Media Marketing

SEO

Teksten

Diversen

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor ZZP’ers

Drukwerk, vormgeving enz.

Video Marketing

Juridisch advies

Mediation

Innovatie coaching

Connecten op LinkedIn?

Boekhouding

Harry Veen van VDWExcellentDit is Harry Veen van VDWExcellent. Een zeer deskundige boekhouder, ook voor wat meer complexe boekhoudingen. Harry heeft ooit een boekhoudprogramma zelf in EXCEL geprogrammeerd omdat hij vond dat het te ingewikkeld was wat standaard aangeboden werd.

Harry is een nuchtere Groninger met goed gevoel voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Net als ik stimuleert hij dat je zelf ook weet wat er in je bedrijf gebeurt. Harry is bereikbaar via www.vdwexcellent.nl en via telefoonnummer 06-31746435.

Recent heeft Harry een e-book beschikbaar gemaakt ‘Winstgevend Boekhouden’ . Download het van zijn website.

 

 

Robertine Paul van Admintien

 

Robertine Paul van Admintien is een dame die écht voor haar klanten gaat. Het is haar niet gauw teveel.

Robertine rekent zeer redelijke tarieven voor haar dienstverlening die prima op orde is. Ze schoolt zich goed bij en vertelt je ook eerlijk als een vraag die je hebt haar pet te boven gaat. Ook zij heeft dan altijd wel iemand in haar netwerk waar ze je naar kan verwijzen. Robertine is bereikbaar via www.admin10.nl of bel haar op 06 – 29 320 380.

 

 

Rob Willemse RW FinanciënAls je Rob Willemse als boekhouder neemt krijg je een uitzonderlijke prijs-/prestatieverhouding. Rob is geschoold op accountantsniveau maar rekent jou tarieven die bij een goede zzp-boekhouder horen. Door zijn opleiding en ervaring bij een accountantskantoor is de kennis van Rob ook breder dan de gemiddelde boekhouder: hij kan je ook fiscaal goed adviseren en weet ook het één en ander af van bijvoorbeeld pensioen regelen als zzp’er.

Ook heeft Rob veel IT kennis waardoor hij zeer efficiënt te werk gat bij het uitvoeren van de diensten die je aan hem vraagt.

Neem eens contact op voor een vrijblijvend advies via zijn website www.rwfinancien.nl of bel hem op  06 339 89 136. Rob is gevestigd in Putten.

Social Media Marketing

Fennard Drenth van DrendabelFennard Drenth en zijn medewerkers bieden een aantal specifieke diensten aan die je niet aantreft bij het gemiddeld online marketing bureau: LinkedIn acquisitie. Fennard heeft dit zo een beetje uitgevonden en bedient daar vele klanten tot volle tevredenheid.

Maar daarmee is het assortiment aan diensten van (ook) deze down-to-earth ras-marketeer nog niet benoemd: wil je je social media beheer of bloggen uitbesteden, dan ben je ook aan het goede adres bij Fennard en zijn deskundig personeel. Kijk maar eens op www.drendabel.nl en maak daarna een afspraak met Fennard op 06 46 14 14 86.

 

Victor Huiting LinkedIn RivercloudWil je écht met LinkedIn zelf aan de slag maar weet je er onvoldoende van af? Dan moet je bij een specialist zijn die begrijpt wat LinkedIn voor een ondernemer betekent en jou in begrijpelijke taal uitlegt hoe je daar het beste gebruik van maakt. Zo een specialist is Victor Huiting van Rivercloud.

Ik ken Victor al een aantal jaren en hij heeft zich binnen het social media werkveld toegelegd op LinkedIn en is daarop dus dé specialist. Kijk op www.rivercloud.nl wat Victor biedt en bel hem daarna voor een afspraak of chat met hem via zijn (pas nieuwe) chat app op zijn website.

 

Makr Bongers Facebook MarketingEn wil je zelf het optimale rendement halen uit je adverteren inspanningen op Facebook, raad ik ook hier het brede opleidingentraject aan van Mark Bongers. Mark leidt al een aantal jaren met veel persoonlijke aandacht ondernemers op om zelf rendement uit Facebook advertenties te halen.

Kijk maar eens op zijn website van de Mark Bongers Academy en kies wat voor jou het meest passende kennisniveau is dat je daarna direct zelf in de praktijk kan toepassen. Naast betaalde trainingen biedt Mark periodiek gratis webinars aan en geregeld publiceert hij waardevolle praktische content over ontwikkelingen van Facebook die belangrijk zijn.

 

SEO

Gevonden worden in de zoekresultaten door Google op voor jou relevante zoektermen en dan structureel hogerop komen is een specialisme binnen online marketing. Ik adviseer de volgende drie specialisten daarvoor:

Bert van der Meer PowerSEO

Bert van der Meer is een nuchtere Fries met ongelooflijk veel kennis en ervaring op gebied van SEO. Wars van allerlei hoogdravende taal, vertelt hij je precies hoe je nou op die begeerde eerste pagina met zoekresultaten kunt komen en daar vooralsnog blijven.

Vrijwel dagelijks deelt Bert in zijn Facebookgroep Ondernemen op internet praktische tips waarmee je zelf aan de slag kunt met het verbeteren van je positie in de zoekresultaten.  Ook heeft Bert een ruim aanbod aan filmpjes over SEO op zijn YouTube kanaal.

Ben je na het bekijken van de vele informatie onder de indruk van deze fijne Friese SEO-expert, kan je contact opnemen via www.powerseo.nl of via WhatsApp op 06-22449127.

 

Rayan Ip SEOsight

Een deftige foto van Ryan, maar dat is bepaald niet omdat hij niet benaderbaar is: in tegendeel. Zoek je als zzp’er iemand die echt naast je gaat staan en geduldig met jou de reis onderneemt om je hoger in Google te krijgen op je voor jou en jouw bedrijf relevante zoektermen, dan is Ryan Ip jouw man.

Ryan is bereikbaar via zijn website www.seosight.nl en op 31 62181254.

Oh ja, doordat Ryan ook veel weet over andere aspecten van online marketing, kan hij ook die wapens inzetten in je tocht naar de eerste pagina met zoekresultaten van Google.

 

Joep Bogaerts Kwalitiv

Wil je je online marketing, met nadruk op SEO écht professioneel en grondig aanpakken, neem van contact op met Joep Bogaerts van Kwalitiv. Hij en zijn team staan je met raad en daad bij in alle aspecten van online marketing die voor jou relevant zijn.

Joep en zijn team zijn bereikbaar via de website www.kwalitiv.nl , gevestigd in Tilburg.

 

Tom Vink van JeasyVind jij ze ook zo leuk, al die quizzen op Facebook? Je bent niet de enige. Veel mensen klikken op zo een quiz en publiceren, delen de uitkomst. Die gedachte zit achter het nieuwste product van Jeasy, zijn Marketing Technologie Bureau, om effectiever te adverteren op social media. Kijk maar eens hier wat een Quiz Funnel doet. Mooi product, goed bedacht en uitgevoerd zoals al de marketing technologiediensten die Jeasy aanbiedt. En ja, Tom en zijn kompanen zijn (uitstekende) techneuten, maar opmerkelijk goed in het zich verplaatsen in jouw uitdagingen als ondernemer.

Ik kwam Tom recent tegen via een Facebookbericht. We hebben een hele tijd met elkaar (video-)gesproken en dat was voor beiden zeer waardevol. Boek ook een kosteloos adviesgesprek over de inzet van de bij jou passende marketing tooling.

 

Ronald kwam ik tegen op de Open Coffee AmersfoortRonald van den Berg - GetForward. Al gauw nodigde hij mij uit op zijn kantoor en daar liet hij me zien dat hij en zijn team jou op vele vlakken kan helpen als je:

  • snel op zoek bent naar meer klanten
  • hoger wil scoren in zoekmachine resultaten
  • een nieuwe website en/of webshop wilt

Ja, het zijn techneuten, maar wel een paar die zich goed kunnen verplaatsen in hun klanten, in jouw eigen ‘taal’ met je meedenken en met resultaatgerichte oplossingen komen.

Teksten

Tjeerd Gunning TekstverbeteraarAls je zelf je teksten schrijft heeft dat als resultaat dat het echt jouw verhaal is. Maar komt het over zoals je het bedoelt? Enne, zit er misschien toch nog een aantal taalfoutjes in? Kan het bondiger of juist iets meer uitgebreid? Daarvoor bel je met Tjeerd Gunning op 06 16 01 28 43 .

Zijn slogan is: “Tekst klaar? Hij moet nog door de tekstverbeteraar”. Tjeerd heeft een aantal interessante prijsstellingsopties voor zijn deskundige werkzaamheden. Kijk maar eens op www.gunningtekstredactie.nl.

 

 

 

Matthijs van Hoorn VVH Business Translations

 

Ik ontmoette Matthijs een aantal jaar geleden op een soort van beurs in Utrecht. Onorthodox, spontaan en, zo bleek later, ongelooflijk professioneel in zijn vak: het vertalen van bedrijfsgerelateerde teksten in bijna elke taal die je je maar kunt voorstellen.

Heb je dus een tekst die echt goed moet overkomen in een andere taal dan het Nederlands, contacteer Matthijs even via  030 271 1294. Matthijs zijn bedrijf VVH Business Translations is gevestigd in een mooi pand in Utrecht.

Diversen

Er is een aantal mensen binnen mijn netwerk die , vaak bewust, niet in een hokje te plaatsen zijn.

Han RahimiHan Rahimi is iemand die in deze categorie past. Hij zegt dat hij ‘sociaal maatschappelijk entrepreneur’ is, Dat omschrijft hem wellicht het beste. Ook ‘wereldburger’ is een goede benaming om Han te beschrijven. Hij is een verbinder in optima forma, altijd op zoek naar het verbeteren van mensen in hun samenleving. Voorbeeld hiervan op dit  filmpje over Iftar en Kerst. Kijk even op zijn LinkedIn profiel waar hij allemaal mee bezig is.

Han is bereikbaar via mail oguzhanrahimi@gmail.com

 

chris-rommers-website-advies-optimalisatieChris is zo iemand die niet in één categorie te plaatsen is. Hij helpt je met het duidelijk(er) maken van je boodschap op je website, je email marketing als je dat wilt en zorgt er voor dat hij met zijn tekstuele kennis en ervaring gecombineerd met marketingkennis tot meer conversie komt op je website. Hij heeft een interessant blog op zijn website en geeft een leuke, nuttige nieuwsbrief uit.

Chris is te bereiken via zijn website www.chrisrommers.nl en op 06 21 25 37 07.

AOV voor ZZP

Arnoud Wennekus AOV ZZPMet het oog op de aanstaande wetswijziging voor zzp’ers een heel relevant onderwerp: je arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dat kan collectief met de van de overheid op te leggen regels, maar je kan het ook zelf regelen.

Laat de specialist in AOV’s voor ZZP-ers, Arnaud Wennekus eens zijn deskundige én onafhankelijke blik eens gaan over jouw specifieke situatie en hem met een op maat gesneden voorstel komen waarmee je voldoende bent ingedekt tegen dit risico. Zijn tip ‘Sluit nooit een AOV verzekering rechtstreeks af bij een verzekeraar’. Arnaud biedt een kosteloos vrijblijvend gesprek aan van 30 minuten zodat je samen met hem kan bepalen wat er mogelijk is voor jou. Kijk even op www.aov-zzp.nl

 

 

Robbert van der Wal VictoraadRobbert van der Wal is een ervaren verzekeringsman die inziet dat afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor veel zzp’ers iets is wat op voorhand al een gevoel van ‘zal wel te duur zijn, begin ik niet aan‘ oproept.

Daarom heeft hij een website gemaakt waarin je zelf kan berekenen wat een aov kost in jouw specifieke situatie en dan meteen afsluiten óf eerst even advies daarover inwinnen bij hem: www.aovzelfregelen.nl . Uiteraard kan je Robbert ook benaderen voor advies over ander zakelijke en privé verzekeringen. Robbert stelt jou als mens en ondernemer centraal en blinkt uit in zijn serviceverlening, ook zeker ná het afsluiten van verzekeringen.

Drukwerk, vormgeving, enz.

Klaas de Beer DrukstijlElke keer verbaast Klaas de Beer van Drukstijl mij weer met een uitstekende prijs-/prestatieverhouding als ik hem iets vraag op promotiegebied. Het is veel te weinig ruimte hier op deze pagina om aan te geven waarvoor je allemaal bij Klaas terecht kan. Ik heb hem nog nooit voor mijzelf of één van mijn klanten iets gevraagd waar hij niet met een goede oplossing kwam.

Maar ja, als je al ruim 35 jaar in dit vak actief bent, weet je ook wel wat moet halen of hoe je iets moet maken. Kijk maar eens op www.drukstijl.nl of bel Klaas op 06-54644326 (niet via WhatsApp bellen en Klaas beantwoordt geen afgeschermde nummers, dat je het maar even weet.) 

Naast drukwerk verzorgt Klaas sinds enige tijd ook bedrijfsmatige video’s, kijk maar even op www.videostijl.nl

 

Jack Waas Keystrokes PowerPointJack is zo een bescheiden persoon met een skill set die je maar zelden tegenkomt. Ik had het geluk hem te leren kennen op een netwerkbijeenkomst. Jack is grafisch ontwerper en heeft zich daarbinnen gespecialiseerd in het ontwikkelen en maken van presentaties in PowerPoint en Keynote (Apple variant van PowerPoint). Heb je dus écht een gelikte presentatie nodig voor je bedrijf, je training en je wil niet zelf uitzoeken hoe die afbeelding en zo nou precies op het goede moment opent en sluit, bel Jack dan even op 033 2340500. Hij kan er ook mooie muziek onder zetten als je je presentatie wilt publiceren. Kijk voor andere diensten van Jack even op www.keystrokes.nl . Zoals je kunt zien op de foto, komt Jack net als ik uit Amersfoort.

 

Tom de wit The Imagineering SuiteWil je een goede WordPress website, een goede bedrijfsfilm of wil je iets met muziek- of audioproducties? Dan is Tom je man. Veelzijdig vriendelijk én vakkundig persoon op alle vier de genoemde vakgebieden. En dat hij kan zie je als je even op de website van zijn bedrijf The Imagineering Suite kijkt. Tom is bereikbaar via info@thesuite.nl.

Tom heeft een aantal pdf’s vervaardigd met tips voor het opnemen van audio, video en tips voor je website. Vraag ze hier gratis, zonder verdere verplichtingen aan

Ik heb Tom leren kennen bij de Open Coffee Amersfoort en het klikte vrijwel direct met dit warme mens. En dat doet het vast ook met jou.

 

Je hebt ‘gewone’ websitebouwers die leuke dingen met WordPress kunnen doen en je hebt Diana van der Pol. Dit bijzondere mens is eerst geïnteresseerd in wat en hoe je aan het doen bent (of gaat doen) met je bedrijf. Komt met steengoede procesmatige adviezen daarover en zorgt er vervolgens ook voor dat alles op je webswite/webshop zo geregeld wordt dat die processen feilloos verlopen.

Deze CreaBea is ook heel goed in het meedenken over en uitvoeren van je huisstijl.

Neem maar eens contact met deze sprankelende dame op. Hopelijk heeft je tijd voor je want ze is een veelgevraagde web-allrounder.

Video Marketing

Zelf in staat zijn professionele video’s te maken? Tanja leert het je en helpt je waar nodig erbij.

De website van videovakvrouw Tanja Smorenburg is Videomarketing

 

Henk van de Wall

Henk van de Wall is de uitgever van het online ondernemersmagazine OnderneemIn. Ik heb zelden zo een recht-door-zee vakman in media en vormgeving ontmoet als Henk, die mij heeft ‘verleid’ om Regiomanager Amersfoort te worden voor OnderneemIn. Gepokt en gemazeld in communicatie van vooral de pharma-industrie weet Henk je te helpen bij het vormgeven, uitgeven van kwalitatief hoogwaardige publicaties, online en offline.

Henk is bereikbaar op  023 80 70 244 en zijn bedrijf is gevestigd in Hoofddorp. email henk@vandewallvormgeving.nl

 

 

Frank Hogenkamp Café NoirIk leerde Frank Hogenkamp kennen toen hij stage liep bij een succesvol reclamebureau waar mijn toenmalige bedrijf korte tijd onderdak vond. Toen al had hij een droom die hij meer dan waar heeft gemaakt: een eigen video productiebedrijf.

Ik kan hier gaan vertellen wat voor prachtige producties er inmiddels op het conto van hem en zijn team geschreven zijn, maar een beeld zegt meer dan duizend woorden. Kijk maar op www.cafenoir.tv . Frank woont en werkt in Dalfsen maar is actief door heel Nederland.

 

Juridisch Advies

syr-gielen-ohoiwutunJa, theoretisch zou je met wat knip-en-plakwerk de algemene voorwaarden van andere zzp’ers kunnen ‘lenen’ of je te beperken tot de branche voorwaarden. Maar of je dan juridisch gezien zuiver bezig bent én of je dan algemene voorwaarden hebt die bij jouw bedrijf passen, is de vraag.

En dan hebben we het nog maar niet over contracten die je met een partner, afnemer of toeleverancier wilt afsluiten. Daar moet jij jouw rechten en plichten goed in verwoord hebben. Syr Gielen-Oihowutun is hierin specialiste. Ook wat betreft haar tarieven is zij afgestemd op de behoeftes van ZZP’ers op juridisch vlak. Kijk maar eens op www.gielenjuridischadvies.nl en bel daarna haar voor een vrijblijvend offerte op 06 28 60 80 89.

 

Mijke Sanders Juridisch Advies

Mijke Sanders is ook zo een juridische kanjer. Heel praktisch doorziet ze de link tussen zakelijke samenwerkingen en ICT-contracten en  de daaraan verbonden juridische consequenties. Erg handig als je zeker wilt zijn dat wat je wilt gaan doen in samenwerkingen of ICT ook goed onderbouwd is. Ze publiceert regelmatig erg leuke artikelen op LinkedIn. Kijk op haar website www.sandersja.nl voor de contactgegevens.

Mediation

Peter Wortel Mediator

 

Hopelijk heb je Peter Wortel vakmatig gezien nooit nodig, maar als je denkt er met een mediator uit te komen in plaats van naar de rechter te stappen, heb je aan Peter een hele ervaren goede mediator met ook nog kennis van Oplossingsgericht Coachen. Ik ken Peter al vanaf de kleuterklas (echt waar) en hij is één van mijn beste vrienden. Sympathiek, invoelend en nuchter tegelijkertijd. Hij werkt als mediator samen met twee juridisch geschoolde collega’s in het bedrijf Jullie Mediation . Peter is bereikbaar op 06-42199321.

 

Innovatie Coaching

Arnold Beekes

Arnold Beekes is net als ik coach voor ondernemers. Arnold is sterk gericht op innovaties en hoe deze op de markt te brengen. Hij beschikt over een breed netwerk, kan goed luisteren en weet veel mensen direct te helpen met praktische adviezen.

Ik ken Arnold al sinds eind jaren tachtig waar we collega’s waren bij het IT-bedrijf waar wij beiden werkten. Ook woonachtig in Amersfoort, drinken we met enige regelmaat een kop koffie om weer bij te praten. Kijk een op zijn website of zijn LinkedIn profiel of je kan profiteren van zijn brede kennis en ervaring. Arnold kan je bellen op 06 212 74 766.

 

 


mijn LinkedIn netwerk
Bovenstaande personen zijn uiteraard niet de enige personen in mijn netwerk. De meesten staan in mijn LinkedIn account. Doe gerust een (tip, gepersonaliseerd) connectieverzoek en ik voeg je graag toe zodat je via mij voor jou interessante personen kan benaderen. Klik op het LinkedIn logo of de QR code om naar mijn profiel te gaan of scan de QR-code.

QR Code linkedIn profiel Jaap Schuddeboom