Starters

Anderhalve dag investeren om zelf daarna goed van start te gaan

Je weet het al jaren: je gaat een keer voor jezelf beginnen. Je werkt al een tijdje, hebt het best naar je zin, maar je kan je ei toch niet helemaal kwijt. niet die dingen doen waar je écht blij van wordt.  Alleen nog even dat lumineuze idee hebben waarmee, de markt goed onderzoeken. en dan gaan met die banaan.

Of je overweegt niet eens eerst ervaring op te doen bij een werkgever maar meteen dat doen waar je passie ligt en je alles voor gaat doen om het tot een succes te maken. Je ziet volop kansen in de markt, je hebt misschien al wat geoefend met ondernemerschap tijdens je studie. en nou ga je het zelf ook doen.

In beide gevallen is het wel van belang dat het ook gaat lukken om die enorme stap goed te maken. Je vergroot de kans enorm door samen met mij in korte tijd een drietal stappen te maken, die je gaan onderscheiden van de meeste starters. Daarmee vergroot je je kans op een succesvolle start. Maar nog belangrijker dan goed starten is ook succesvol blijven.

Stap 1: Waarom ga je ondernemen?

waarom word je ondernemer

Ja, dat lijkt een open deur. Je wilt geld verdienen, toch? Nou, dat is een resultaat van je keuzes die je maakt, het is geen primair doel. (Maar heel weinig ondernemers slagen erin snel, veel geld te gaan verdienen. En dan is de vraag nog maar of ze niet op een hype zijn meegelift die over een tijdje weer voorbij is en de inkomstenbron opdroogt…)

Het is in mijn visie een heel belangrijke vaststelling die je basis vormt voor je ondernemerschap: ‘waarom ga je ondernemen?’. Dat ‘Waarom’ gaat niet over wat je gaat doen, maar om je innerlijke motivatie, je drijfveren als mens. Mensen kopen van mensen.

 

Weet je die voor jezelf te verwoorden, heb je een solide basis om de juiste bij jou passende keuzes te maken in je ondernemerschap. En je hebt meteen de onderscheidende beginzinnen om aan iedereen te vertellen die aan jou vraagt ‘wat doe jij ?’

Klanten kopen niet van je om datgene wat je verkoopt maar waarom je verkoopt wat je verkoopt.

Weten en verwoorden waarom je gaat ondernemen?

Investeer een halve dag en € 250 met mij en weet na afloop hiervan waarom jij als ondernemer gaat ondernemen op een manier waarop je de juiste klanten aantrekt.  Klik op de button voor aanschaf van deze 1-op-1 workshop

waarom word ik ondernemer

 

 

 

 

 

Stap 2: Hoe ga je je onderscheiden?

de naald in de hooiberg

Ok, ok je hebt dat unieke idee waar de hele wereld op zit te wachten. Dan is het niet zo ingewikkeld om onderscheidend te zijn. Maar de meeste startende ondernemers komen hier niet op of krijgen die kans niet. En dan is het tegenwoordig ook nog eens zo, dat áls je echt een uniek idee lijkt te hebben, er binnen no-time anderen willen profiteren van jouw succes. Ze zetten een goedkopere, verbeterde versie van jouw product of dienst op de markt.

Alvast een hint: durven kiezen is een belangrijke voorwaarde om succesvol te zijn. En soms is dat flink doorzoeken om tot de juiste keuzes te komen.

Je wilt niet iedereen verkopen wat je aanbiedt. Alleen de klanten die bij jou passen kopen hun oplossing bij jou en komen terug bij jou voor meer

Antwoord vinden op de vraag stellen waarom klanten nou juist bij jou moeten zijn als ze datgene wat je aanbiedt, doen we samen in een 1-op-1 workshop van een halve dag:

Hoe onderscheid ik mij in de markt

 

 

 

 

 

 

Stap 3: Wat ga je verkopen?

Pas als je weet waarom je ondernemer bent, wat jou drijft, waar je elke dag graag je bed voor uitkomt en als je weet waarom klanten bij jou komen in plaats van bij je concurrenten, dan kan je passende producten of diensten formuleren. En je raadt het al, ook dit belangrijke aspect van je ondernemerschap pakken we in een dagdeel bij horens met een pragmatisch schema.

Zoek geen klanten voor je producten, maar zoek producten voor je klanten

(Seth Godin)

1-op-1 workshop Wat ga ik mijn klanten aanbieden

 

 

 

 

 

 

Leuk hoor Jaap, al die diensten die je verkoopt, maar ik ben nog niet zover.

Dat snap ik uiteraard. Je loopt al wel met een idee rond, je wilt eerst globaal weten wat er allemaal bij ondernemerschap komt kijken. Ben je wel ondernemer, is je idee haalbaar? En daar wil je niet meteen veel geld in investeren maar wél een deskundig oordeel over hebben. Daar heb ik het volgende voor bedacht:

Uurtje geen Factuurtje

 

 

Ja, je leest het goed, een uur met mij sparren over waart je over denkt,wat je van plan bent. En ik geef je ongezouten mijn mening over je plannen en beantwoord je vragen voor zover ik het weet of verwijs je naar mijn netwerk. Dat uur vindt plaats bij mij thuis in Amersfoort. Klik op bovenstaande button en maak een afspraak voor een Uurtje Zonder Factuurtje.

 

Gratis tools en tips

Nog meer gratis hulp om zelf te starten als ondernemer vind je in bij Tools en Tips voor Starters. en nee, je hoeft geen email of andere gegevens achter te laten, ik ga geen sales funnel op je loslaten als je daar iets downloadt.  Ik vind dat zo langzamerhand een beetje erg irritant worden. Alleen als je op de hoogte wilt gehouden worden van updates op iets dat je hebt gedownload, kan je dat aangeven met een simpel formuliertje dat rechtstreeks naar mijn CRM gaat en ik daar jou dus alleen maar ga voorzien van updates die jij aangeeft. En je meldt je maar af wanneer je wilt. Als je nergens meer voor heb aangemeld en je blijkbaar genoeg informatie hebt om zelf te starten met je onderneming, wens ik je alle succes met de start van je onderneming en haal ik je gegevens uit mijn CRM systeem.

En een ondernemingsplan dan…?

Weten waarom je onderneemt, hoe je onderscheidt en wat je daardoor gaat aanbieden is een stevige basis maar er komt meer bij kijken. Maak je eigen ondernemingsplan met wat hulp van mij.

Ehh Jaap… ik heb een bijstandsuitkering (of ww-uitkering), kan ik dan ook starten met mijn eigen bedrijf?

Jazeker kan dat, ik help je graag om hierin de weg te vinden en, indien mogelijk, op kosten van de gemeente, je te begeleiden hierin.

Starten vanuit een uitkering