Tools en Tips voor Starters en Groeiers

Deze pagina is nog in opbouw, dus er komt steeds wat bij. Kom dus geregeld terug om te bekijken wat er is aangevuld.

Kennis macht, delen is kracht

Het wellicht een beetje afgezaagd gezegde, maar ik vind dat het wel waar is. Vandaar dat ik dat hier doe. Op deze pagina verzamel ik allerlei informatie over handige tools die je kunt gebruiken in je bedrijfsvoering. Ik heb het onderverdeeld naar een aantal onderwerpen.

Een aantal dingen kan je downloaden. Maar wees niet bang, dat kan je doen zonder dat je je gegevens hoeft te delen met mij. Het is een veelgebruikte marketing techniek, iets ‘gratis’ weggeven wat waarde heeft en vervolgens je bestoken met een aantal mailtjes om ervoor te zorgen dat je iets betaald gaat afnemen. Ik vind dat ‘funnelen’  zo langzamerhand irritant worden en doe daar zelf dus niet aan mee.

Updates ontvangen?

Wat je wel kunt doen is je onderaan elk onderwerp waar downloads voor zijn, inschrijven om updates te ontvangen. Daar geef je aan op welke downloads je updates wilt ontvangen. Ik informeer je als er een update is en dan kan je hier de laatste versie downloaden. Mocht je je voor alle updates uitschrijven, dan verwijder ik je gegevens uit mijn CRM-systeem dat ik gebruik om je van updates op- de hoogte te houden.

Onderwerpen met tools en Tips

Voor je website

Financieel

Voor je website

Door Andere Ogen

Je hebt je website klaar of hij staat al een tijdje online, maar je weet niet hoe deze overkomt, wat mensen bekijken en wat niet. Daar zijn digitale tools voor, die fraaie rapportages opleveren. Maar het beste oordeel geven toch echte mensen. Kijk het filmpje maar eens

Wil je deze dienst gebruiken, ga naar DoorAndereOgen (of klik op het logo hieronder) en meld je aan met Code JS01.
Door Andere Ogen Website Check

 

 

Eisen en wensen Website

Als je voor de keuze staat om een websitebouwer te kiezen moet je dat zo objectief mogelijk doen. De checklist geeft een groot aantal criteria waar je aan kunt denken. Selecteer de 10-15 belangrijkste voor jouw situatie en vergelijk daarmee de offertes van verschillende aanbieders. Klik op de button hieronder om deze checklist (pdf) te downloaden.

Download Checklist Website

 

 

 

Schematisch overzicht van de opzet van je website

Het is handig als je zelf je website gaat vullen met content om dat gestructureerd te doen. Welke pagina’s wil je hebben en hoe hangen die onderling samen. Daarvoor heb ik dit handige hulpmiddel opgesteld. Je hebt voor het gebruik van dit hulpmiddel MS Word vanaf 2013 of hoger nodig. Klik op de Download button om te downloaden.

Download Checklist Website

 

 

 

 

Financieel

Wat moet ik aan BTW afdragen (of krijg ik terug) ?

Uiteraard wordt dit netjes bijgehouden door een boekhoudpakket, maar als je nog niet zover bent kan je ook een Excel schema hiervoor bijhouden dat je hieronder downloadt. Tabbladen per kwartaal en je ziet netjes wat je moet betalen of terugkrijgt. Je moet dus Excel hebben om dit te kunnen gebruiken, vanaf versie 2013.

Download Checklist Website

 

 

 

Boekhoudpakket Moneybird

Ik gebruik Moneybird voor mijn boekhouding. Je maakt facturen ermee, het houdt alles netjes bij qua kosten en opbrengsten en is te koppelen met een groot aantal banken om automatisch je bankmutaties binnen te halen. Check wel even vooraf of je boekhouder ook met Moneybird werkt voordat je dit gaat gebruiken. Kost je maximaal 21,50 per maand. Prijs is afhankelijk van aantal mutaties maar elk pakket heeft volledige functionaliteit. Er is op Facebook een ‘Durf te vragen over Moneybird’ groep.

Moneybird

 

 

Ik betaal alles van mijn auto privé maar gebruik deze ook zakelijk.

Dan mag je een deel van de btw terugvorderen én je mag 19 cent per kilometer over je aantoonbare zakelijke kilometers als aftrekpost bij je inkomstenbelasting aangifte opvoeren. Maar daarvoor moet je wel een sluitende kilometeradministratie hebben. Download hiervoor het spreadsheet dat zowel die kilometeradministratie doet als die btw teruggave voor je uitrekent.

Download schema btw teruggsave zakelijk gebruik privé auto

 

 

 

App op je telefoon voor je kilometers

Ik gebruik de betaalde versie van de app CTA Rit registratie die automatisch ‘aanspringt’ (via Bluetooth koppeling met mijn handsfree set) op moment dat ik mijn auto stap, en bijhoudt hoeveel kilometers ik rijd en waar naartoe. Het overzicht downloadt je in Excel. Klik op het logo om te downloaden voor Android:

CTA-Rit-Registratie

 

 

 

 

Hoe zorg ik er netjes voor dat ik op tijd betaald krijg?

In het E-book , in MS Word formaat, hierover staat precies aangegeven hoe je dat moet doen. Download en gebruik het zodat je je geld binnenkrijgt.

Download E-book hoe kom ik netjes aan mijn geld

 

 

 

Wachten op je geld? Niet nodig!

Als je zakelijke klanten hebt, kan je de vordering die je op hen hebt uit handen geven aan een factoringbedrijf. Die innen de factuur bij jouw klant én storten direct na het correct indienen van jouw factuur, het geld op je rekening. Ik heb heel goede ervaringen met Finqle. Zij rekenen maximaal 3% van het factuurbedrag. Kijk op hun website en maak een account aan, laat je debiteuren (zakelijke klanten) alvast door hen beoordelen op kredietwaardigheid.

Finqle Factoring